Jdi na obsah Jdi na menu

Úspěšný vstup mladých Houdkovických hasičů do nové sezóny 2018/2019

19. 9. 2018

Dnem 1.9.2018 začala mladým hasičům nová sezóna. První soutěže, které jsme se v sobotu 15.9. s dětmi zúčastnili, byl tzv. „Lukavický braňáček“. Je to soutěž, která je přípravou před závodem požárnické všestrannosti. Plnění jednotlivých úkolů si ale pořadatelé vždy trochu upraví. Letos např. soutěžící v kategorii starších stříleli ve stoje, v sedě a v leže. Téměř celý závod někteří soutěžící absolvovali se zavázaným kolenem nebo zafixovanou rukou.

U stanoviště topografie doplňovali soutěžící chybějící topografické značky nebo určovali směr zadaného azimutu. U požární ochrany poznávali se zavázanýma očima technický prostředek. Za špatně splněné úkoly obdržely hlídky trestné minuty, které se přičítaly k času strávenému na trati. Této soutěže se za každé družstvo mohly zúčastnit pouze 2 hlídky po třech soutěžících.  A jak si poradili s nástrahami asi tříkilometrové tratě naši mladí hasiči?

Všichni předvedli  velmi dobré znalosti. V kategorii mladších se hlídka „A“ ve složení Ája Červinková, Justýna Dynterová a Honzík Křepela umístila na krásném 5. místě.  Hlídka „B“ se ve složení Ondra Štencl, Kája Hrdá a Denisa Hartmanová umístila, bohužel díky horší střelbě, na 16. místě z 29. hlídek. Kategorie starších se opět vytáhla. Hlídka „A“, složená pouze z dívek – Týna Janská, Káťa Kubátová a Káťa Forejtková, obdržela v průběhu tratě pouze 2 trestné minuty a tak se, i díky skvělému běhu, umístila na úžasném 1. místě.

Hlídka „B“ se ve složení Tomáš Matonoha, Kryštof Šimůnek a Terka Hartmanová nenechala zahanbit a mezi 41 soutěžními hlídkami obsadila krásné 6. místo. Na závěrečném nástupu obdržela všechna družstva diplomy a věcné ceny. Naše děvčata navíc domu odjela se zlatými medailemi na krku.

V kategorii mladších se vítězem staly děti z Bystrého, druzí skončily děti z Olešnice v Orlických horách a na 3. místě se umístily děti z Olešnice u RK. V kategorii starších se na 2. místě umístilo družstvo z Křovic a na 3. místě družstvo z Opočna.

text: Jana Vaněčková

fotografie:

https://www.facebook.com/pg/sdhhoudkovice/photos/?tab=album&album_id=2178256912246820